Nadal: Đoković rad igra tukaj, težko bo

ATP 11. Jan 202013:19 > 13:19
Mark Metcalfe Getty Images Sport

V finalu novo ustanovljenega ATP Cupa se bosta pomerili Srbija in Španija. Prvi igralec sveta Rafael Nadal proti Novaku Đokoviću in kompaniji pričakuje izjemno težko naloge. Finale v nedeljo od 8:30 naprej v živo na SK 1.

Srbi so v polfinalu strli odpor Rusov (odločilna je bila epska zmaga Novaka Đokovića proti Danilu Medvedevu po dveh urah in 49 minutah s 6:1, 5:7 in 6:4), medtem ko so Španci za vstop v finale premagali Avstralce. Po zmagi Roberte Bautiste Aguta proti Nicku Kyrgiosu, je odločilno tekmo za furijo priigral prvi igralec sveta Rafael Nadal. Prvi niz je sicer dobil komaj 20-letni Alex de Minaur, v nadaljevanju pa je Nadal uspel izenačiti in tudi pripraviti popoln preobrat.

Sprva se bom poskušal odpočiti,” je pred finalnim obračunom, v katerem ga že takoj na začetku sezone čaka obračun z Đokovićem: “Vemo, da bo finale zelo težko. Novak zelo rad igra tukaj. Srbija ima odlično ekipo, do sedaj so igrali zelo dobro. Bomo videli. Nadejamo se, da bomo pripravljeni. Tudi mi imamo dobro ekipo.”

Finalni spektakel med Srbijo in Španijo spremljajte v nedeljo od 8:30 naprej v živo na SK 1.