Đokovič ugnal Nadala, Srbija pa do prvega ATP cupa

ATP 12. Jan 202010:32 > 12:46
Cameron Spencer, Getty Images

Novak Đokovič je na drugem finalnem obračunu ugnal velikega rivala Rafaela Nadala s 6:2, 7:6 in najprej rezultat finala ATP Cupa izenačil na 1:1. Potem pa je v dvoboju dvojic Đokovič skupaj z Viktorjem Troickim Srbijo popeljal do naslova na premieri ATP cupa.

 V premierni izvedbi ATP cupa sta se v veliki finale uvrstila Srbija in Španija. Furija je dobila prvi finalni dvoboj, ko je prvo točko Špancem priigral Roberto Bautista Agut, ki je zanesljivo in zasluženo ugnal Dušana Lajoviča s 7:5, 6:1.

Drugi obračun pa je ponudil prvo teniško poslastico v letu 2020. Na igrišču v Sydneyu sta se namreč pomerila najboljša tenisača lanskega leta Novak Đokovič in številka ena Rafael Nadal.

Srb je obračun pričel neprimerno bolje in po dveh igrah že vodil z 2:0. Ob eni sami izgubljeni točki na svoj servis je Đokovič prvi niz suvereno dobil s 6:2.

V drugem pa se je prebudil tudi Nadal in na račun so prišli vsi ljubitelji tenisa. Oba sta namreč postregla s kar nekaj izjemnimi točkami. Najboljša tenisača sveta sta se v drugem nizu po enkrat znašla v težavah na lastno servisno igro, a sta jih oba uspela prebroditi.

Na koncu je odločala podaljšana igra, ki jo je na koncu dobil Đokovič s 7:4 in rezultat v velikem finalu med Španijo in Srbijo poravnal na 1:1.

V doboju dvojic je Novak Đokovič skupaj z Viktorjem Troickim premagal špansko navezo Feliciano Lopez / Pablo Carreno-Busta. Srba sta bila boljša s 6:3 in 6:4. Ter potrdila zmago Srbije z 2:1.

Srbi so tako na premierni izvedbi ATP cupa v Avstraliji prišli do naslova najboljših.