Bedene z lahkoto ugnal Benoita Paira za osmino finala

ATP 11. Feb 202016:34 > 16:35
Mike Owen/Getty Images

Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene se je dane uvrstil v osmino finala ATP turnirja v Rotterdamu. V prvem krogu je s 6:2, 6:4 ugnal svojega "starega prijatelja" Benoita Paira.

Edini slovenski predstavnik v Rotterdamu je na zelo suveren način prišel do zmage v 1. krogu turnirja na Nizozemskem. Za zmago s 6:2, 6:4 nad Francozom potreboval 65-minut.

Aljaž Bedene se je danes že skupno devetič srečal s svojim, v zadnjem obdobju klasičnim nasprotnikom. V letu 2019 se je z Benoit Pairom namreč kar trikrat.

Na zadovoljstvo Slovenca, Bedene danes ni imel večjih težav. V prvem nizu je izkoristil dve izmed štirih priložnosti za break.

V drugem nizu je bil obračun vendarle nekoliko bolj izenačen, a je Bedene zdržal predvsem zanj zelo težko peto igro. Francozu je dvakrat odvzel servis, sam izgubil eno igro na svoj začetni udarec in se na koncu veselil zaslužene uvrstitve v osmino finala.

V drugem krogu oziroma v osmini finala se bo 52. igralec sveta pomeril z boljšim iz dvoboja Stefanos Tsitsipas – Hubert Hurkacz.

Teniške obračune iz Rotterdama si lahko v neposrednem prenosu lahko ogledate tudi na programih SportKluba.