Bedene v Rotterdamu izločil Tsitsipasa!

ATP 13. Feb 202016:36 > 16:37
Mike Owen/Getty Images

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale ATP turnirja v Rotterdamu, s tem ko je izločil drugega nosilca turnirja in 6. tenisača sveta Grka Stefanosa Tsitsipasa!

Aljaž Bedene je na turnirju v Rotterdamu pripravil veliko presenečenje! V boju za četrtfinale tega turnirja je bil v dveh nizih boljši od drugega nosilca in šestega igralca sveta, Grka Stefanosa Tsitsipasa! Aljaž je do zmage s 7:5 in 6:4 prišel po uri in pol igre.

V drugi in osmi igri prvega niza je Bedene uspel odbiti napade Tsitsipasa in je rešil pet brejk žogic. V 11. igri prvega seta je nato Grku vzel servis brez izgubljene točke in nato s svojim servisom zapečatil prvi niz, ki ga je dobil s 7:5.

Tudi drugi niz je zaznamoval en brejk, s katerim je Bedene vzel set in prišel do zmage ter velikega presenečenja. Servis je Aljaž nasprotniku vzel že v 3. igri, do konca pa 6. igralcu sveta ni dovolil niti ene brejk priložnosti in povratka nazaj v dvoboj.

Za mesto v polfinale se bo Bedene pomeril proti Felixu Auger-Aliassimeju, ki je v sredo s 6:4 in 6:2 izločil Bolgara Grigorja Dimitrova.