Razpoloženi Monfils odkrito napada zmago na Grand slamu

ATP 18. Feb 20203:17 > 3:17
Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Francoski teniški igralec Gael Monfils je v zadnjih dveh tednih osvojil dve turnirski zmagi, v luči povečanega tekmovalnega apetita pa je napovedal boj za prvo peterico na ATP lestvici in zmago na turnirju za Grand slam.

Gael Monfils je slavil na devetih zaporednih posamičnih obračunih v ATP karavani, to pa je pomenilo, da je v osmih dneh osvojil dve turnirski zmagi – v Montpellierju na turnirju serije 250 in v Rotterdamu na turnirju serije 500. Monfils se je z obema turnirskima zmagama tako zavihtel na deveto mesto na ATP lestvici, prvič v svoji karieri pa je osvojil dva turnirja v isti sezoni. 

Povezano

“Upam, da bom do konca sezone med petimi najboljšimi igralci na ATP lestvici,” je svoje načrte razkril francoski igralec, ki je bil v svoji najvišje na šestem mestu. 

“Rad bi zaigral v finalu Masters turnirja, pa tudi da osvojim vsaj en Grand slam. Moje sanje so, da zmagam na turnirju velike četverice, to je tisto, zaradi česar treniram vsak dan. Vem, da bo neverjetno težko, a morda bom nekoč imel dovolj sreče.”

Francoz je v tej sezoni dobil 13 obračunov, izgubil le dva. Edina, ki sta ga uspela premagati sta Novak Đoković in Dominic Thiem.