Đoković: Tenis je šola življenja

ATP 24. Feb 20209:08 > 9:10
Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković turnir v Dubaju začenja z dodatno dozo samozavesti po odličnem januarju v Avstraliji, kjer je osvojil ATP Cup, nato pa slavil tudi na OP Avstralije.

“Ko osvojiš grand slam na začetku sezone, a jaz sem imel to srečo, da sem tolikokrat osvojil OP Avstralije, je to vedno sijajen in zelo pozitiven začetek leta, ki mi daje veliko samozavesti. Nadejam se, da bom tudi tokrat imel odlično sezono. Zavedam se, v kakšni seriji sem in zavedam se tega, da se na igrišču počutim sijajno – veliko število zmag pomeni več samozavesti,” je pred začetkom turnirja v Dubaju dejal Novak Đoković in dodal: “Vseeno se dobro zavedam, da se ta samozavest lahko obrne in izgubi, zato poskušam do vsakega turnirja in vsakega dvoboja pristopiti sveže, od začetka. Nadaljevanje serije, da, če gledamo iz stališča samozavesti, toda, ko govorimo o sami igri, grem od začetka.”

Na vprašanje, ali še obstaja prostor za napredek v njegovi igri, Đoković odgovarja: “Da, to je moja največja motivacija in eden od razlogov, zakaj še naprej igram in vsak dan vlagam toliko truda in posvečenosti. Tenis je za mene sijajen, ne samo, da se izboljšam kot igralec, temeveč tudi kot človek, da izgradim svoj karakter. Tenis me požene, požene moje emocije, z njim lahko seme razumem na globlji način. Tenis je velika šola življenja.”

Đoković v prvem krogu turnirja v Dubaju čaka Malek Jaziri – obračun od 16:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.