Prvi človek ATP: Govoril sem z Novakom, Rafo in RF

ATP 9. Apr 202021:27 > 21:28
Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport

Predsednik ATP-ja Andrea Gaudenzi je odkril, da se je o nadaljevanju sezone pogovarjal z najboljšimi igralci naše ere, Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem.

Povezano

Teniška sezona je prekinjena do 13. julija zaradi epidemije koronavirusa, postavlja pa se vprašanje, ali se bo takrat tudi dejansko nadaljevala.

Če nadaljujemo avgusta, to pomeni, da bomo letos odigrali tri grand slam turnirje in šest mastersov. Razmišljamo, da bi štiri tedne igrali na pesku po OP ZDA, Madrid in Rim pa bi se igrala pred Roland Garrosom,” je dejal Andrea Gaudenzi in dodal: “Če odpovejo OP ZDA, bi morali razmisliti o turnirjih v novembru in decembru.”

Odločitev organizatorjev grand slama v Parizu, da brez širše konsultacije izberejo datum v septembru je izzvala številne polemike. “Govoril sem z igralci, ki so v svetu igralcev, govoril sem z Rogerjem, Rafaelom in Novakom in oni se strinjajo s tem, da bi morali organizirati najbolj prestižne turnirje. Zaradi tega ima smisel, da se Roland Garros igra septembra. Vseeno je vse to sam hipotetično. V tem trenutku ne vemo, kdaj bi se položaj lahko spremenil in kaj se bo odigralo. Cilj je, da v kolendarju ostane čim več turnirjev,” se nadeja Gaudenzi.

V vmesnem času so se organizatorji turnirja v Madridu odločili za virtualno tekmovanje. Več o tej zanimivi preizkušnji najdete TUKAJ.