Đoković: Pred 10 leti sem želel zapustiti tenis

ATP 30. Apr 202012:25 > 12:28
Ian Walton/Getty Images

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je v intervjuju za Sky Sport Italija razkril, da je bil po porazu na Roland Garrosu leta 2010 tako razočara, da je razmišljal o upokojitvi. Na srečo vseh ljubiteljev tenisa si je srbski zvezdnik premislil.

V četrtfinalu Roland Garrosa 2010 me je premagal Jürgen Melzer in ta poraz sem s težavo sprejel, po koncu obračuna sem jokal. Sledili so težki trenutki, želel sem obupati nad tenisom, videl sem samo črno. Navkljub temu je potem sledila preobrazba, po tem porazu sem se uspel osvoboditi vseh pritiskov.

Đoković se je spomnil tudi na lanski spektakularen finale v Wimbledonu, kjer je premagal Rogerja Federja.

To je ob finalu na OP Avstralije leta 2012, ko sem igral proti Rafi, najlepši obračun, ki sem ga igral. To so edinstveni dvoboji, na katerih bi se lahko zgodilo vse. Gledano s tehničnega stališča je Roger od prve pa do zadnje točke igral odlično, jaz pa sem bil najboljši v odločilnih trenutkih. V vseh treh podaljšanih igrah nisem naredil niti ene napake. Mislim, da mi je to uspelo prvič v karieri. Za vedno bom ostal hvaležen, ker sem se lahko na centralnem igrišču v Wimbledonu boril z velikamo tenisa, Rogerjem Federerjem.

Novak je v času pandemije koronavirusa večkrat dokazal, da ima veliko srce. Po donaciji Srbiji, je na pomoč priskočil tudi Italiji.

Z vsem srcem ljubim Italijo. Vedno sem jo oboževal in podpiral. Tam sem dolgo živel, njihova kultura in jezik sta me vedno pritegnila. V sebi čutim malo Italijana, dogodki v Bergamu, Milanu in celi Lombardiji pa so me zelo prizadeli. V Bergamu imam veliko prijateljev, ki so mi ves čas poročali o situaciji pri njih. Zato sem se odločil, da jim pomagam. Nikoli nisem želel, da to pride v javnost, pomoč je prišla od srca.