"Že v Umagu 2004 sem vedel, da je Nole nekaj posebnega"

ATP 24. Jul 202012:43 > 12:46
Getty Images/Ian Walton

Nekdanji italijanski tenisač Filippo Volandri meni, da mu je bilo že leta 2004 jasno, da je Novak Đoković nekaj posebnega, ko je Srba na delu videl v Umagu.

Volandri in Nole sta se takrat srečala v Umagu, Italijan je v prvem nizu povedel 5:1 in na koncu slavil 7:6, 6:1.

Po tekmi sem govoril s prijatelji in jim dejal: ‘Ta fant je res dober.’ Vsi so se mi rogali in dejali: ‘Daj nehaj. Lahko bi ga premagal 6:1, 6:1’, a imel sem prav! Resda sem zlahka povedel, bil sem dober igralec, on pa se je odzval na način, ki me je presenetil,” je povedal Pippo in dodal:

Povezano

“Kljub temu, da je imel težave z dihanjem, je reagiral kot pravi zmagovalec. To je nekaj, kar imaš, ali pa ne – sicer se na tem segmentu lahko dela. Tako, da se nikoli ne predaš. Pri 1:5 je bila njegova reakcija impresivna.”

Srbski tenisač je imel takrat le 17 let, dandanes se ponaša s 17 turnirji velike četverice.

Že takrat je bil v smislu prožnosti na izjemno visoki ravni. Skakal je po celem igrišču, udarjal s precej spina, pa čeprav še ni bil tako močan. To je razlika med normalnimi igralci in šampioni. Ti ne potrebujejo toliko moči, da napravijo vrtljaj, ali pa da hitro udarijo žogico. Težko je opisati, na kakšen način je nekdo drugačen, a to nekateri vidimo. V obnašanju, psihološki moči. Že kot mladinec se je Đoković s slabšimi trenutki boril kot pravi profesionalec,” je zaključil 38-letni upokojeni tenisač.

V karieri je Volandri osvojil dva ATP naslova, prišel do 25. mesta na lestvici in leta 2007 igral osmino finala na Rolandu Garrosu