Wawrinka raje na challenger kot na OP ZDA

ATP 14. Avg 202013:24 > 13:25
Getty Images/Clive Brunskill

Nekdanji tretji igralec sveta in eden redkih, ki je v vladavini "velike trojke" osvojil grand slam, Stan Wawrinka ne bo odpotoval v ZDA, temveč bo namesto tega nastopil na dveh zaporednih turnirjih serije challenger v Pragi z nagradnima skladoma v višini 125 tisoč dolarjev.

“Privilegij je znova biti na igrišču in početi tisto, kar imamo radi. Veselim se povratku v prelepi Pragi po toliko letih,” je pred povratkom na igrišče dejal 35-letni Stan Wawrinka.

Turnir v češki prestolnici se začenja 17. avgusta in bo prvi po petmesečnem premoru ATP turneje. Wawrinka je v Monaku treniral z Magnusom Normanom, medtem pa je že prispel v Prago. “Delal sem naporno in dobro treniral zadnjih nekaj tednov, sedaj pa komaj čakam dvoboje,” je dodal Wawrinka pred turnirjem, na katerem bo nastopilo 21 igralcev iz Top 150, vključno s Kohlschreiberjem, Veselyjem, …

Wawrinka je trenutno 17. na lestvici ATP, na začetku leta pa je igral v četrtfinalu OP Avstralije. Švicar je na turnirju serije challenger zadnjič igral leta 2010 v Lugano, ko je osvojil šesti naslov na tej ravni turnirjev.

https://www.instagram.com/p/CD1iGNfg-g3/