Odhod kraljev dvojic: Brata Bryan končujeta kariero

ATP 27. Avg 202011:04 > 11:09
Darrian Traynor/Getty Images

Ameriška teniška igralca Bob in Mike Bryan, najuspešnejša moška dvojica v zgodovini tenisa, bosta končala 22-letno profesionalno kariero, poročajo ameriški mediji.

Enojajčna dvojčka, ki sta stara 42 let, odhajata v športni pokoj s 119-imi skupnimi lovorikami, kar je rekordni dosežek. Skupaj sta osvojila 16 turnirjev za Grand Slam in 39 ATP Masters turnirjev serije 1000.

“Oba globoko v sebi čutiva, da je to pravi čas za umik. Pri teh letih potrebujeva veliko dela, da lahko izstopava na igrišču in da sva konkurenčna. Še vedno rada igrava, vendar nama ni všeč, kako dolgo se morata najini telesi pripravljati na tekmo. Oditi hočeva, dokler še vedno igrava dober tenis,” je za New York Times povedal Mike Bryan.

Dvojica iz Kalifornije je bila 438 tednov na vrhu lestvice WTA.

Poleg tega imata zlato z olimpijskih iger v Londonu leta 2012, bila pa sta tudi člana reprezentance ZDA v Davisovem pokalu leta 2007, ko so Američani zmagali na tem tekmovanju.

“Lani nisva igrala, da bi osvajla točke ali služila denar. Najin cilj je bil, da se zahvaliva vsem, s katerimi sva se srečala med svojo kariero in še zadnjič občutiti to odlično vzdušje”, je zaključil Bob Bryan.

Brata sta kariero končala zmagovalno – pred pandemijo koronavirusa sta Bob in Mike februarja osvojila naslov na turnirju v Delray Beachu.