Do prvega naslova na challengerjih že pri 17 letih

ATP 30. Avg 202017:07 > 17:17
Twitter

Mladi Carlos Alcaraz, član teniške akademije Juan Carlos Ferrero, je v neposredni bližini Slovenije prišel do prve resnejše titule v karieri. V Trstu se je dokopal do prve zmage na turnirjih serije challenger.

Španec, ki je letos spomladi dopolnil šele 17 let, ogromno obeta in ga mnogi vidijo kot naslednika Rafaela Nadala. Včeraj je v tesnem obračunu dveh najstnikov dobil polfinale proti mladinskemu zmagovalcu lanskega OP Avstralije, Lorenzu Musettiju, danes pa porazil še njegovega starejšega rojaka, Riccarda Bonadia.

S tem se je igralec iz Murcie na ATP lestvici povzpel za 90 mest navzgor in bo jutri 220. tenisač na svetu. V kratkem pogovoru za Sportklub je mladenič iz Murcie dejal, da je na njegovem urniku zaradi trenutne situacije (za zdaj) le igranje challegnerja v Cordenonsu, ki bo potekal v prihajajočem tednu. Alcaraz, kot skoraj vsak Španec, spremlja nogomet in nam je zaupal, da stiska pesti za Real Madrid.

 Z zmago v Trstu je postal prvi igralec, rojen leta 2003, ki je dosegel turnirsko zmago na challengerjih. Naj spomnimo, da je Španec letos navdušil tudi že na ATP turnirjih, ko je v 1. krogu Ria odlično vnovčil povabilo organizatorjev ter premagal rojaka Alberta Ramosa.