Pilić: "Novak, bodi to, kar si bil nekoč"

ATP 5. Mar 201710:43 > 10:43
Scott Barbour/Getty Images

Teniški strokovnjak Nikola Pilić je v pogovoru za časnik Nezavisne novine dejal, da bo prihodnjih nekaj mesecev pokazalo, ali se lahko Novak Đoković vrne na najvišjo raven teniške igre.

“Đoković je bil lani na ‘Mount Everestu’, imel je 16.950 ATP točk, kar se ne bo zgodilo nikoli več. Potem se mu je ustavilo, prednost se je stopila…” je dejal Pilić, potem ko je “Nole” izgubil četrtfinale Acapulca.

Hrvaški strokovnjak Đokovića odlično pozna, saj je bil njegov mentor v teniški akademiji v Nemčiji, ko je bil Srb še najstnik.

Novak je človek, ki je imel eno od najboljših psiholoških priprav, psihično in fizično je bil v šesti prestavi. Sedaj je ta naboj, ki ga je imel v sebi, in je bil po mojem mnenju najboljši v karavani, popustil. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dveh do treh mesecih in ali bo Novak v stanju, da se vrne na svojo predhodno raven. Vse skupaj je bilo zelo naporno. Zjutraj, popoldne, zvečer, vedno je bil tenis zanj na prvem mestu,” meni Pilić ter za konec Srbu svetuje

Bodi to, kar si bil nekoč!