Zimonjić za SK: Samo od Nicka je odvisno, ali bo prvi

ATP 12. Mar 201717:48 > 17:50
Vaughn Ridley/Getty Images

Nenad Zimonjić in Nick Kyrgios sta razočarala domače gledalce, potem ko sta danes v zgodnji jutranjih urah po našem času v konkurencu parov ugnala dvojčka Bryan.

Zimonjić je napovedoval, da bo v Indian Wellsu zaigral v paru z Milošem Raonićem, a ker je Kanadčan rahlo poškodovan, se mu je v konkurenci dvojic pridružil mladi Avstralec, Nick Kyrgios. Uspeh, zmaga nad Bryanoma, je še toliko večji, če v zakup vzamemo dejstvo, da srbski veteran z Nickom še nikdar ni treniral.

Samo zjutraj sva malce potrenirala, se ogrela, a to je bilo tudi vse. Za Nicka je to šele druga zmaga med dvojicami na tako visoki ravni turnirjev in to kakšna. Premagati brata Bryan v takšnih okoliščinah, pred njuno domačo publiko…mislim, da sva igrala res dobro in da sva se super ujela. On je serviral izvrstno, mislim, da ima trenutno enega izmed najboljših servisov na turneji ATP. Lepo je bilo spet biti na igrišču. To so trenutki, zaradi katerih še naprej vztrajam, treniram in upam, da nama bo šlo v naslednjem krogu še bolje,” je ekskluzivno za Sportklub povedal “Ziki”.

Izrazil je navdušenost nad obiskom letošnjega turnirja: “To je kar precej veliko igrišče, mislim, da sprejme okoli 5000 gledalcev in ljudje so ga za naše srečanje napolnili do zadnjega kotička. Ne glede na to, da je bila publika na njuni strani, so se obnašali zelo športno, tako da sem z veseljem igral.” 

Nato je veteran še enkrat pohvalil svojega soigralca: “Mislim, da je Nick izjemno talentiran igralec in ni kar tako uvrščen na 14. mesto na svetu. Pred njim je velika prihodnost, če bo seveda profesionalno treniral in delal, bi moral postati št. 1 svetovnega tenisa. Poraja se vprašanje, če si tega sploh želi, vse skupaj je odvisno samo od njega, saj ima res velikanski potencial.”

Srbsko-avstralska naveza se bo v naslednjem krogu pomerila s Fernandom Verdascom in Roberom Bautisto Agutom.