Alexander Zverev priznal, da je bolan

ATP 6. Avg 202218:54 > 18:54 0 komentarjev
Alexander Zverer. Foto: AP Photo/Marta Lavandier via guliverimage

Nemški teniški as Alexander Zverev je prvič javno spregovoril o svoji neozdravljivi bolezni. Ima namreč sladkorno bolezen tipa 1.

Popularnemu Saschi so težave odkrili, ko je imel štiri leta, a dolgo o svojih zdravstvenih težavah molčal, saj se je bal, da bi nasprotniki mislili, da so zaradi tega v prednosti.

“Do danes je zelo malo ljudi vedelo, da imam sladkorno bolezen. Vedno me je bilo strah, da bi se moji nasprotniki zaradi tega proti meni počutili močnejše, a danes težav s tem nimam več,” je nemškim medijem sporočil Zverev.

Napovedal odprtje fundacije

Nemški zvezdnik je odprl fundacijo, ki se bo ukvarjala z dobavo insulina in drugih zdravil, ki so potrebne pri tej bolezni.

“Srečo imam, saj živim življenje, ki sem si ga vedno želel. Želel sem igrati tenis, potovati na turnirje po vsem svetu in biti eden najboljših teniških igralcev na planetu. Zavedam se, da veliko otrok nima te sreče in zato je pomembno nekaj vrniti in pomagati drugim ljudem, ki imajo podobne težave, kot jih imam sam,” je veselo vest z javnostjo delil nemški teniški igralec.

Alexander Zverev
Alexander Zverev (Foto: Guliverimage)

Zanikal obtožbe Pilića

Zvereva so leta 2019 obtožili uporabo telefona med tekmo, kar je prepovedano, Nikola Pilić pa je Nemca leta 2016 obtožil jemanja meldonija, snovi, zaradi katere je bila suspendirana Marija Šarapova. Zverev je takrat vse zanikal, danes pa je še javno spregovoril o svojih zdravstvenih težavah.

“Do suspenza Šarapove nisem niti vedel, da meldonij obstaja. Dopinške teste delam skoraj vsak teden in nikoli niso pri meni odkrili nič prepovedanega. Besede Pilića so bile neresnične.”