Bedene si ni uspel priigrati darila za rojstni dan

ATP 20. Jul. 20219:38
Delite:
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene (Foto: GiampieroxSposito/PentaxPress)

Edini Slovenec, ki se je ta teden podal na teniška igrišča, je z boji zaključil že v prvem krogu ATP turnirja v Umagu. Aljaž Bedene je moral premoč priznati Italijanu Marcu Cecchinatu (1:6, 4:6).

Aljaž Bedene si ni uspel priigrati rojstnodnevnega darila – zmage v uvodnem krogu turnirja v Istri. Boljši je bil Marco Cecchinato, ki je Slovenca premagal šele drugič na devetih medsebojnih dvobojih.

Italijan je dobil ravno njuno zadnjo tekmo letos v Parmi in torej dobil še drugi zaporedni obračun proti Bedenetu. Uvodni niz je dobil brez težav, serviral štiri ase, Bedene nobenega. Prav tako je Slovencu dvakrat odvzel servis in osvojil 25 točk od 39 odigranih v prvem nizu za 6:1 v igrah.

Odločilen break v drugem nizu je Cecchinatu uspel v sedmi igri, ko je Bedene napravil dvojno napako pri zaostanku s 15:40. Italijan je do konca dobil vse servisne igre in tako napredoval v drugi krog, kjer ga čaka bosanski igralec Damir Džumhur.

Praznoval rojstni dan in zapustil karanteno

Ljubljančan je sicer v nedeljo praznoval svoj 32. rojstni dan, za Sportklub pa je na vprašanje, kaj lepega je dobil za darilo, odvrnil: “To, da sem lahko ravno v nedeljo zapustil karanteno in odšel v Umag.”

Bedene je imel prejšnji teden v načrtu igranje Hamburga, a ga je ob prihodu z Bundeslige, kjer nastopa za ekipo TSV 1860 Rosenheim, v Hamburgu šokiral pozitiven test na novi koronavirus. Moral je v hotel, kjer je po pravilih nemških zdravstvenih organov preživel en teden, potem pa v nedeljo spakiral kovčke in torbe ter odletel proti Hrvaški.

Komentari

Vaš komentar