Cicipas prišel do preobrata in prehitel Federerja

ATP 5. Mar 202116:32 0 komentarjev
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Grški tenisač Stefanos Cicipas se je na turnirju serije 500 v Rotterdamu uvrstil v polfinale potem, ko je s 4:6, 6:3 in 7:5 premagal Rusa Karena Hačanova.

S to zmago se Cicipas vrača na peto mesto lestvice ATP, kjer bo prehitel Rogerja Federerja.

Dvoboj je bil na obeh straneh izjemno kvaliteten. V prvem nizu je Hačanov po zaostanku z 0:2 prišel do vodstva s 4:2 in v nadaljevanju brez težav osvojil prvi niz.

Toda Rus je nagnjen k nihanjem in to je na njegovo žalost znova dokazal. Cicipas je v drugem nizu povedel s 5:0, se nato nekoliko sprostil, a vseeno brez težav prišel do izenačenja.

Grk je na začetku tretjega niza vseskozi vršil pritisk. Igral je bolje, a Hačanov je povedel s 3:1. Zdelo se je, da bi bila zmaga v tem nizu ključna. Karen je imel prednosti s 40-15, a je na koncu vseeno izgubil potem, ko je žogo lahkotno poslal v avt.

Od tistega trenutka dalje je Grk prevzel pobudo in zgolj vprašanje je bilo kdaj bo prišel do break-a. To mu je uspelo pri rezultat 5:5 in nato tudi prišel do zmage.

Na koncu je imel Stefanos 46 winnerjev in 40 napak. Karen je vpisal 30 neposrednih točk in imel 28 neizsiljenih napak.

V polfinalu se bo Cicipas srečal z boljšim iz dvoboja Andrey RublevJeremy Chardy. Dvoboje iz Rotterdama lahko spremljate na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!