Danil Medvedjev vladar Toronta

ATP 16. Avg 20210:06 > 0:15 0 komentarjev
Guliverimage

Rus Danil Medvedjev je prišel do četrte zmage v svoji karieri na turnirjih serije Masters. Po lanskoletnem triumfu v Parizu in pokalih na predlanskih turnirjih v Šanghaju ter Cincinnatiju, je bil tokrat najboljši na turnirju v Torontu.

Ima tudi laskavi naziv zmagovalca lanskoletnega zaključnega Mastersa v londonski O2 Areni.

V finalu Toronta je Medvedjev z izidom 6:4 in 6:3 porazil 211 centimetrov visokega Američana, Reillya Opelko in tako vknjižil svojo dvanajsto zmago na turnirjih serije ATP. Na lestvici ATP se je s tem vodilnemu Novaku Đokoviću približal na slabih 1500 točk zaostanka.

“Ko sem prvič igral Masters tukaj v Kanadi sem osvojil vsega tri igre, tako da ti gre precej bolje od mene,” je Medvedjev po tekmi v smer današnjega poraženca usmeril nekaj besed spodbude, potem pa dodal: “Naslednjič ti bo šlo verjetno že bolje, pa upam, da ne proti meni.

“Medo” je publiko nasmejal tudi s komentarjem, ki ga je namenil svojemu štabu oziroma trenerju: “Vidiš Gilles (op. a. Cervara), kdaj se pa tudi jaz znam nasmehniti.

Medvedjev slovi po tem, da ima na igrišču bolj resen izraz na obrazu oziroma se večinoma le pritožuje, nasmešek pa je kvečjemu ciničen.

V finalnih srečanjih je Rus bilanco popravil na 12-7, zdaj ga čaka še Masters v Cincinnatiju, ki bo za najboljše zadnji pravi test pred četrtim vrhuncem sezone, OP Združenih držav v Flushing Meadowsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!