Kyrgios "kenguruje" popeljal v polfinale

Davisov Pokal 9. Apr 20179:33 > 9:41
Robert Prezioso, Getty Images Sport

Avstralija si je ta konec tedna kot tretja zagotovila nastop v polfinalu prestiženega reprezentančnega tekmovanja Davisov pokal, potem ko je Nick Kyrgios po treh nizih, 7:6, 6:3, 6:4, ugnal Sama Querreya in tako "kengurujem" zagotovil tretjo, odločilno, točko.

Kyrgios bi moral prvotno igrati proti Jacku Socku, a se je ameriški kapetan Jim Courier odločil za menjavo ter na igrišče poslal visokoraslega Querreya. V vseh treh nizih je potekal velik boj, oba sta težko prihajala do točk na nasprotnikov servis, a je Kyrgios vseeno pokazal, da je trenutno v vrhunski formi ter Avstraliji prinesel še tisto potrebno tretjo točko za polfinale (3:1).

V drugem današnjem srečanju, ki nato ni odločalo o ničemer, so Američani na igrišče poslali Johna Isnerja, avstralski strateg Lleyton Hewitt pa se je odločil za Sama Grotha. Isner je zmagal s 7:6, 6:3 ter le omilil poraz ZDA (3:2).

Avstralija se bo v polfinalu pomerila proti zmagovalcu srečanja med Belgijo in Italijo v Charleroiju. Po dveh dneh Belgija vodi z 2:1, ki jih bo tretjo točko, manjkajoči del sestavljanke za polfinale, najverjetneje prinesel David Goffin.

Če slavi Belgija, bo Avstralijo gostila doma, v primeru italijanskega preobrata, pa bo četa Corrada Barazzuttija igrala v Avstraliji.