Razboršek Slovenijo obdržal v 2. evro-afriški skupini

Facebook

Slovenska moška teniška reprezentanca se je z velikimi težavami obdržala v 2. evro-afriški skupini Davisovega pokala, potem ko je v dvoboju za obstanek premagala Turke.

Varovanci kapetana Mihe Mlakarja so v drugi igralni dan vstopili s pričakovanim izhodiščem 1-1, a je bilo vsem jasno, da bo najbrž potrebno dobiti obračun parov. Ob 11. uri sta se na igrišču za Slovenijo pojavila Aljaž Bedene in Tom Kočevar Dešman, Turke sta zastopala Cem Ilkel in Anil Yuksel.

Turška naveza je dobila prvi niz, v drugem sta kraljevala Tom in Aljaž, v tretjem pa sta Ljubljančana pri izidu 3:3 v odločilnem delu srečanja zapravila kar pet priložnosti za “brejk” in nato nesrečno izgubila.

Slovenija je nujno potrebovala izenačenje, za kar je poskrbel Bedene (izenačil na 2-2), zato je o obstanku med tretjerazredno druščino tekmovanja odločal dvoboj Nik Razboršek (sin Sportklubovega strokovnega komentatorja za futsal Dušana Razborška)- Altug Celikbilek.

Četudi je večji del prvega niza vodil Turek – serviral je tudi že za prvi niz –  levoroki Litijan ni popuščal, po zaostanku 4:5 dobil tri zaporedne igre ter povedel z 1-0 v nizih, nato pa v drugem suvereno dokončal delo ter Slovenijo obdržal v II. evro-afriški skupini.

Nastopi slovenske reprezentance v Davisovem pokalu so tako za letos končani. O prvem nasprotniku bodo igralci in strokovni štab izvedeli jeseni, v prihodnji sezoni pa bo Slovenija v podobni postavi (verjetno tudi z Blažem Rolo) naskakovala vrnitev v I. evro-afriško skupino.