Slovenski tenis tone proti breznu

Davisov Pokal 17. Sep 201619:43 > 19. Sep 2016 9:30
getty images/david ramos

Slovenska teniška reprezentanca je izpadla iz prve evroafriške skupine Davisovega pokala, potem ko si je Portugalska na domačih tleh obstanek zagotovila že po treh obračunih. Argentina in Hrvaška na dobri poti v finale svetovne skupine.

Joao Sousa in Gastao Elias sta velika portugalska junaka. Sprva sta bila v petek uspešna v posamičnih obračunih (prvi je s 3:1 odpravil Kočevar Dešmana, drugi pa s 3:0 Žemljo), v soboto pa usodo Slovenije, ki je nastopala brez Blaža Role in Blaža Kavčiča, zapečatila v igri dvojic. Grega Žemlja in Tom Kočevar Dešman sta proti portugalski navezi ostala brez dobljenega niza (trikrat 6:4). V nedeljo sta na sporedu še preostala dva posamična obračuna, ki bosta potekala brez pravega tekmovalnega naboja, saj je Slovenija že izpadla v drugo evroafriški skupini Davisovega pokala. Tam je tudi ženska reprezentanca, kar se je zgodilo prvič v zgodovini slovenskega nastopanja v Davisovem pokalu.

Argentinci in Hrvati korakajo proti finalu
Glasgow in Zadar te dni gostita polfinalna obračuna svetovne skupine. Na Škotskem Argentina proti Veliki Britaniji vodi z 2:1, na Hrvaškem pa domača reprezentanca z enakim izidom proti Franciji. Odločilni obračuni bodo na sporedu v nedeljo, tiste iz Glasgowa od 14:00 naprej spremljajte v živo na SK HD.