Berdych: Igramo proti najboljšim na svetu

Davisov Pokal 13. Nov 201312:35 > 15. Nov 2013 11:29

Ljubljana – Od petka do nedelje bo na sporedu še zadnje dejanje teniške sezone – finale Davisovega pokala. Branilec naslova Tomaš Berdych pred začetkom dvobojev v beograjski Areni odlično razpoložen.

Zastor nad letošnjo teniško sezono bo padel v Beogradu, natančneje v tamkajšnji Areni, kjer bo na sporedu finale Davisovega pokala. Domačini Srbi bodo od petka do nedelje gostili branilce naslova Čehe. Srbi imajo v svojih vrstah drugega igralca sveta Novaka Đokovića, slaba novica za srbsko reprezentanco pa je poškodba pete Janka Tipsarevića, ki skoraj zagotovo ne bo igral. Zdravnik srbske reprezentance Tipsija še ni želel dokončno prečrtati, a vse bolj se zdi realen scenarij, po katerem ga bo zamenjal neizkušeni Dušan Lajović.

Čehi na drugi strani večjih težav s poškodbami nimajo. Ob odsotnosti kapetana Jaroslava Navratila, ki je zaradi težav s pljučnico ostal v domovini, so v prestolnico nekdanje skupne države pripotovali vsi najboljši češki igralci na čelu s Tomašom Berdychom. “Prišli smo v Beograd, da se borimo za tri točke, ki bi nam prinesle obrambo naslova. Res je, da igramo proti najboljši ekipi na svetu in to na njihovem terenu, toda naše možnosti za zmago so velike, kot tudi želja in atmosfera v moštvu,” je pred začetkom bojev napovedal prvi češki lopar Berdych.

Berdych, trenutno sedmi na lestvici ATP, se še posebej veseli obračuna z Đokovićem, ki bo eden od poslastic finala. “Premagati Novaka na običajnem terenu je zelo težko, prepričan sem, da ga bo tukaj v Areni še težje premagati, toda po drugi strani je to le igra in tudi jaz imam možnosti,” je v optimističnem slogu sklenil Berdych.

Žreb bodo v Beogradu opravili v četrtek, v petek pa gre zares.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images