Slovenci pometli z Estonci, odločilno zmago dodala veterana

Davisov Pokal 18. Sep 202212:15 0 komentarjev
Foto: Goran Stanzl -Xinhua via Guliverimage

Slovenska moška teniška reprezentanca si je zagotovila nastop v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala. Potem ko so varovanci kapetana Grege Žemlje po petkovih posamičnih obračunih vodili z 2:0, sta odločilno tretjo točko vknjižila Aljaž Bedene in Blaž Kavčič v konkurenci dvojic.

Oba poslavljajoča se slovenska teniška igralca sta se danes dopoldne pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju in slavila s 6:3, 3:6, 6:1. Sprva sta Slovenca začela precej rezervirano in v tretji igri zaostala za “break”, a jima je nato igra hitro stekla. Z dvema zaporednima odvzemoma servisa sta povedla s 5:2 in zanesljivo dobila prvi niz.

Estonci pretili, a …

Tudi v drugem nizu sta Estonca prišla do uvodnega “breaka”, nato dodala še enega ter povedla s 5:1, malenkost sta se Bedene in Kavčič še približala in zapretila tudi v deveti igri, vseeno pa je sledilo izenačenje na 1:1 v nizih. V odločilnem je nato slovenska dvojica hitro prišla do prednosti 3:0 in nato vknjižila še en “break” za zanesljiv zaključek in napredovanje v I. svetovno skupino.

Sloveniji sta proti Estoniji vodstvo z 2:0 priigrala Bor Artnak in Bedene. V petek je prvi z 2:1 v nizih ugnal Marka Lajala, sicer najboljšega estonskega tenisača, Bedene pa je bil po prav tako tesnem obračunu z 2:1 boljši od Kristjana Tamma.

Davisov pokal, II. svetovna skupina:
Slovenija – Estonija 3:0
Bor Artnak – Mark Lajal 2:1 (0:6, 6:1, 6:3)

Aljaž Bedene – Kristjan Tamm 2:1 (6:7 (5), 6:3, 6:4)
Aljaž Bedene/Blaž Kavčič – Kenneth Raisma/Mattias Siimar 2:1 (6:3, 3:6, 6:1)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!