Pakistan, kraj (ne)srečnega imena

Davisov Pokal 29. Feb 202010:21 > 10:35
Facebook

Slovenska moška teniška reprezentanca se je danes podala na pot v Pakistan, kjer bo konec prihajajočega tedna nastopila v sklopu I. Svetovne skupine. Tekma šteje kot predkvalifikacije za uvrstitev v elitno skupino in morebiten boj za zaključni turnir v Madridu leta 2021.

Besede za naslov smo si sposodili od našega največjega poeta z upanjem, da bi se Slovenija po naslednjem vikendu znebila predpone v oklepaju, a lahko našim tenisačem vsekakor ne bo. 

Kljub temu, da niti eden pakistanski tenisač ni rangiran med posamezniki, pa tekme ne jemljemo zlahka, kajti v preteklosti se je tam že marsikdo opekel. Z njihovim najboljšim igralcem (op. a.: Aisam Ul-Haq Qureshi) sta tesno zmagala trenutni član elitne stoterice, Korejec Soon Woo Kwon, tudi Denis Istomin je imel težave,” je nasprotnika pokomentiral kapetan Miha Mlakar.

Tekmo bo gostila prestolnica Islamabad, domačini so za podlago izbrali, njim najbolj domačo, travo, na kateri pa večina naših fantov nima prav veliko prakse. Slovenijo bodo od petka dalje zastopali Blaž Kavčič, Nik Razboršek, Tom Kočevar-Dešman in Tomas Lipovšek-Puches. Aljaž Bedene in Blaž Rola sta dala po posvetu z direktorjem zveze in kapetanom prednost Mastersu v Indian Wellsu.

Na naše vprašanje, ali bodo ob terenih kamere in ali si bo srečanja moč ogledati vsaj prek kakšnega spletnega naslova, je kapetan Mlakar hudomušno odvrnil: “Ne, imajo pa na voljo preverjanje s tehnologijo sokoljega očesa! Šala, zanašati se bomo morali na delo stranskih sodnikov.”

Škoda, kajti ponavadi gredo dvomljive odločitve v takšnih primerih – zlasti v naelektrenih okoljih – v korist domačinov. Upajmo, da bomo po koncu vikenda skupaj s fanti vendarle razmišljali o morebitnih tekmecih septembra. Teh je kar nekaj, naštejmo le nekatere potencialne nasprotnike: Indija, Uzbekistan, Brazilija, Južna Koreja, Urugvaj, Ekvador…

Getty Images/Friedemann Vogel