Đoković pred Hrvaško: To ni običajni polfinale

Davisov Pokal 3. Dec 202112:22 > 12:29 0 komentarjev
Novak Đoković
Foto: REUTERS/Susana Vera

Novak Đoković in Viktor Troicki sta po zmagi Srbije proti Kazahstanu v četrtfinalu Davisovega pokala med drugim govorila tudi o dvoboju proti Hrvaški. Đoković in Troicki sta se strinjala, da to ne bo običajen dvoboj, hkrati pa zatrdila, da dobro poznata hrvaške igralce.

“Očitno obstaja veliko rivalstvo, saj gre za sosednji državi in vedno obstaja dodaten pritisk, dodatna motivacija in dodatno pričakovanje obeh narodov in pričakuje se zmaga. Prepričan sem, da se bosta obe ekipi potrudili, da zmagata. To ni samo polfinale, igrata Hrvaška in Srbija in to pomeni nekaj posebnega,” je dejal Novak Đoković.

Prvi igralec sveta je igro Hrvaške v dosedanjem delu Davisovega pokala označil za zelo kvalitetno. Hrvati so v skupini premagali Avstralce in Madžare, medtem ko so bili v četrtfinalu boljši od Italijanov.

“Fantje so sijajni. Poznam Čilića, odigrala sva velike dvoboje v zadnjih letih. Zelo dobro ga poznam. Borna Gojo je eno od največjih presenečenj na turnirju, premagal je Sonega v Italiji, kar je bilo izjemno. Mlad je in odlično servira. Imajo najboljšo dvojico na svetu. Metkić in Pavić. Zmagujeta večino dvobojev, ki jih igrata. Videli smo, kako sta lahko zmagovala v Davisovem pokalu,” opozarja Nole, ki je zadovoljen z dobro kemijo znotraj ekipe.

Selektor Viktor Troicki se je kot igralec dvakrat pomeril s Hrvaško v okviru Davisovega pokala. “Enkrat je bilo leta 2010, ko smo osvojili naslov. Lepo je bilo proti njim. Prvič smo igrali v Splitu, drugič v Srbiji. Nadejamo se, da se bo niz nadaljeval. Seveda, da bomo šli na zmago. Osredotočali se bomo na vse dvoboje, toda zelo blizu smo si s hrvaškimi igralci,” je dodal Troicki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!