Zveneč priimek za Slovenijo pri rosnih 15 letih

ATP 25. Maj 20245:30 1 komentar
EYOF Maribor 2023
FOTO: Filip Barbalič

Slovenska moška teniška reprezentanca doživlja korenite spremembe. Kapetan Grega Žemlja se je pred prihajajočo akcijo odločil za konkretno prevetritev oziroma pomladitev izbrane vrste, v katero je bil vpoklican komaj 15-letni Žiga Šeško.

Moško teniško reprezentanco čez slab mesec dni (med 19. in 22. junijem) čaka drugi letošnji nastop v Davisovem pokalu.

Po februarskem tesnem porazu s Kitajsko je Slovenija padla v tretjo regionalno skupino tekmovanja. Kapetan Grega Žemlja je izbral naslednje igralce: Bor Artnak, Sebastian Dominko, Matic Križnik, Jan Kupčič in Žiga Šeško.

Bo potolčen mejnik iz Čila?

Slednji bi z morebitnim nastopom proti Črnogorcem podrl rekord kot najmlajši igralec v konkurenci članov, ki je od osamosvojitve nastopil v majici s Triglavom na prsih. Dosedanji rekord je držal – dandanes prvi slovenski lopar – Bor Artnak, ki je predlani v Čilu zaigral kot 17-letnik.

Grega Žemlja
Kapetan Grega Žemlja; FOTO: Tenis Slovenija/Sportida

“Imamo mlado ekipo, priključili smo tudi Šeška. Cilj je seveda povratek v drugo svetovno skupino Davisovega pokala. V tednu pred odhodom na prizorišče tekmovanja bomo imeli skupne priprave v Ljubljani. V Črno goro bomo odpotovali 15. junija, tako da bomo imeli dovolj časa tudi za pripravo na samem prizorišču,” je dejal kapetan Žemlja. Dodal je, da bi vpoklical tudi 15-letnega super talenta Svita Suljića, a se mladenič žal ubada s poškodbo hrbta.

Povprečna starost slovenske ekipe za junijski obračun je komaj 19 let!

V Ulcinju bo sodelovalo sedem ekip. Tri bodo nastopale v eni skupini, v drugi skupini pa bodo igrale štiri reprezentance. Poleg Slovenije še Azerbajdžan, Ciper, Kosovo, Moldavija, Črna gora in Severna Makedonija. Napredovale bodo 3 države, obe najboljši v skupini in zmagovalec dvoboja drugouvrščenih ekip v skupini.

Tenis Slovenija plakat

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje