Rusija na prestolu nasledila Srbijo

Delite:
REUTERS/Loren Elliott
REUTERS/Loren Elliott

Rusija je v Melbournu v finalu premagala Italijo in osvojila ATP pokal ter na prestolu zamenjala Srbijo. Na odločilnih tekmah je Andrey Rublev s 6:1 in 6:2 premagal Fabia Fogninija, pozneje pa je Daniil Medvedev zlomil odpor Mattea Berrettinija (6:4, 6:2).

Na dvoboju med Rubljevom in Fogninijem je od začetka prevladoval osmi teniški igralec sveta. V drugi igri je prišel do breaka in po nekaj minutah do prednosti s 3:0. Italijanu je nekako uspelo izsiliti četrto igro, a je nato znova sledila serija Rusa za dobljen prvi niz.

Na začetku drugega je Fognini prišel do breaka in na začetku povedel z 1:0, a več od tega ni zmogel. Že v tretji igri je Rus prišel do breaka, zadnji žebelj v krsto pa dobil v sedmi igri, ko je Rublev z odvzetim servisom prišel do prednosti s 5:2 ter rutinsko dokončal delo.

Tam kjer je končal Rublev je nadaljeval Medvedev. Četrti tenisač sveta je v tretji igri izkoristil četrto break žogico za vodstvo z 2:1. Sledila je težka igra na servis Rusa, ki pa jo je dobil in potrdil break. Od tega trenutka dalje se je igralo igro za igro in Medvedev je prvi niz rešil v svojo korist s 6:4.

Medvedev je napadal v drugem nizu, a ni izkoristil priložnosti za break. Vseeno pa je v tretji igri našel način kako tekmecu odvzeti servis. Prišel je do 0:40 nato pa z dolgo izmenjavo prišel do nove točke in vodstva z 2:1.

Za Berrettinija ni bilo več poti nazaj. Medvedev je popolnoma prevladoval, njegov forehand in servis sta bila skorajda brezhibna. Na drugi strani je Italijan popolnoma popustil, ko je Medvedev z drugim breakom povedel s 4:1. Po uri in 19 minutah igre je slavil za končno zmago Rusov na tem prestižnem tekmovanju.

Komentari

Vaš komentar