Rubljov preko Cicipasa v polfinale, Đoković ostaja neporažen

ATP 19. Nov 20227:06 > 7:20
Foto: guliverimage

Srb Novak Đoković je skupinski del zaključnega turnirja ATP v Torinu končal neporažen. V tretjem nastopu je po treh urah in enajstih minutah igre premagal Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:7 in 7:6. V tej skupini si je polfinale priboril še Rus Andrej Rubljov, ki je bil na odločilni tekmi s 3:6, 6:3 in 6:2 boljši od Grka Stefanosa Cicipasa.

Dvoboj med Đokovićem in Medvedjevim je bil brez tekmovalnega naboja, saj je imel Srb že zagotovljeno mesto v polfinalu, Rus pa je pred tem izgubil z rojakom Andrejem Rubljovom in Grkom Stefanosom Cicipasom.

Đoković je z zmago proti Medvedjevu zaslužil skoraj 370.000 evrov, kolikor je vredna vsaka zmaga na zaključnem turnirju, in hkrati ohranil stoodstotni izkupiček v Torinu, ki mu lahko ob končni zmagi v nedeljo prinese nagrado v višini nekaj več kot 4,5 milijona evrov.

Zaključek tretjega niza:

Rusija pa bo vseeno imela predstavnika v polfinalu. Z zmago nad Cicipasom si je nastop med najboljšimi štirimi zagotovil Andrej Rubljov, ki je bil boljši s 3:6, 6:3 in 6:2. Dovoboj je kljub trem nizom trajal le uro in 45 minut.

Rubljov je bil v prvem nizu povsem nemočen proti drugemu nosilcu iz Aten, a je nato strnil vrste in začel igrati bolje. Grk je popustil predvsem v odločilnem nizu, ki ga je po zaslugi dveh odvzemov servisa Rubljov dobil gladko s 6:2.

To pomeni, da se bo Rus v polfinalu pomeril z zmagovalcem zelene skupine, Norvežanom Casperjem Ruudom. Drugi polfinale bo srbsko-ameriški. Novaka Đokovića bo namreč izzval Taylor Fritz.

Izidi, finale ATP

Rdeča skupina, 3. krog:

Novak Đoković (Srb/7) – Danil Medvedjev (Rus/4) 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2)

Stefanos Cicipas (Grč/2) – Andrej Rubljov (Rus/6) 6:3, 3:6, 2:6

Komentari

Vaš komentar