Federer odpovedal nastop v Miamiju

ATP 2. Mar 20219:03 > 9:07 0 komentarjev
Cameron Spencer/Getty Images

Teniški zvezdnik Roger Federer po poročanju ameriškega Miami Heralda konec marca ne bo nastopil na mastersu v Miamiju. Omenjeni medij se sklicuje na Federerjevega menedžerja Tonyja Godsicka.

Godsick je za Miami Herald potrdil, da bo Švicar, ki je v Miamiju branilec naslova, letos izpustil masters na Floridi. Švicar bo po nastopu v Dohi in nato morda še v Dubaju vzel nekaj premora, saj po povratku v karavano tenisa ne želi tvegati nove poškodbe v zadnjem letu dvakrat operiranega kolena.

39-letni Federer je medtem tudi sam potrdil nastop v Katarju. Švicar je prejšnji teden na Twitterju ob fotografiji zapisal: “Odštevanje do Dohe se začenja.

Federer je zadnjič igral 30. januarja 2020

Švicar že več kot leto dni ni stopil na igrišče in odigral profesionalnega dvoboja. Zadnjič je bil na delu na lanskem OP Avstralije, ko ga je v polfinalu premagal Novak Đoković.

Organizatorji Mastersa v Miamiju, ki naj bi potekal med 22. marcem in 4. aprilom, so sicer potrdili, da je Švicarjeva odpoved zanje hud udarec. Navkljub temu bo zasedba na Mastersu izredno kvalitetna. Nastop v Miamiju so že potrdili Španec Rafael Nadal, Američanka Serena Williams ter zmagovalca zadnjega OP Avstralije, Japonka Naomi Osaka in Đoković, ki je doslej v Miamiju zmagal že šestkrat.

V Miamiju bo igralci igrali tudi pred navijači. Ob ukrepih proti širjenju koronavirusa bo lahko stadion zaseden približno 15-odstotno. To pomeni, da bo na glavni tribuni na voljo 750 sedežev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!