Medvedev do desete lovorike v karieri

ATP 14. Mar 202117:12 > 17:14 0 komentarjev
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Na turnirju v Marseillu se je končne zmage razveselil Daniil Medvedev. Rus je v finalu s 6:4, 6:7 (4:7) in 6:4 premagal domačega igralca Pierra-Huguesa Herberta. Medvedev je tako osvojil svoj jubilejni deseti naslov v karieri. Od jutri naprej bo uradno drugi igralec sveta.

Odločitev o prvem nizu je padla sredi tega dela igre. Prvi break je imel Medvedev, ki je takrat povedel s 3:2. Herbert je hitro odgovoril in rezultat izenačil. Serijo breakov je končal Rus, ki je z odvzetim drugim servisom prišel do prednosti s 4:3. Od tega trenutka dalje sta oba igralca obdržala prednost začetnega udarca in Medvedev je niz dobil s 6:4.

Herbert je imel več priložnosti v drugem nizu. Zapravil je štiri break priložnosti, Medvedev pa je imel edino v prvi igri. Dvoboj je šel v tie-break. Rus je z mini-breakom povedel s 4:2. Ko je kazalo, da bo od ponedeljka dalje drugi igralec sveta niz rešil v svojo korist je Herbert zaporedoma dobil pet točk in dvoboj popeljal v tretji niz.

Tretji niz je bil najbolj miren. Do desete igre sta oba zlahka zadržala prednost servisa. Nato pa je imel v deseti igri pri rezultat 5:4 Medvedev dosegel odločilno točko.

Medvedev je z zmago zaslužil 27.615 evrov in 250 točk. Herbert je bogatejši za 20.400 evrov, na lestvici ATP pa je pridobil 150 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!