Medvedev: Novak bo najboljši tudi čez 5 let

ATP 19. Mar 202116:33
Getty Images/Cameron Spencer
Getty Images/Cameron Spencer

Ruski tenisač Danil Medvedev meni, da bo Novak Đoković še vsaj 5 let številka ena svetovnega tenisa. 25-letnik tako svetle prihodnosti ni napovedal Rogerju Federerju.

Medvedev je 15. marca postal drugi tenisač sveta. Prvič po letu 2005 se je zgodilo, da se je tako visoko povzpel igralec, ki ne sliši na ime Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal ali Andy Murrey.

Dobro je, da sem tako napredoval. Ne vem, če bom kdaj postal številka ena na svetu ali če bom kdaj osvojil Grand slam, toda že ta uspeh pomeni veliko,” je dejal Medvedev.

Rus priznava, da je že kot otrok sanjal o največjih uspehih:

Zamišljal sem si, kako igram s Federerjem ali z Nadalom. Žogico sem odbijal od stene in si zamišljal, da nasproti stoji eden od omenjenih dveh. Novaka takrat še ni bilo pri vrhu. Zadnja 4 leta sem naporno garal, da sem postal številka dve na svetu.

Medvedev zelo ceni Đokovića, Nadala in Federerja, toda hkrati je prepričan, da bo tenis tudi po njihovem zatonu še vedno enako priljubljen:

Neverjetno je, kaj je omenjena trojica dosegla, še posebaj na največjih turnirjih. Mnogi se sprašujejo, kaj se bo z našim športom zgodilo, ko se bodo največji trije poslovili, toda ljudje so spremljali tenis že pred njihovo ero, mar ne? Te rekorde bo skorajda nemogoče podreti, toda šport bo še naprej popularen.

Na vprašanje, kdo bo najboljši tenisač čez 5 let,  Medvedev ni odgovoril dvoumno:

Napovedovati je težko, saj vsako leto na sceno prodirajo novi igralci. Mislim pa, da bo Novak tudi čez 5 let najboljši. Enostavno je tako dober in suveren. Zelo spoštujem Federerja, toda mislim, da do leta 2026 ne bo več tekmoval,” priznava Medevedev.

 

 

Komentari

Vaš komentar