Medvedev: To je ta ruska mentaliteta – vsi so proti nam

ATP 31. Mar 202116:33 0 komentarjev
Michael Reaves/Getty Images
Michael Reaves/Getty Images

Drugi teniški igralec sveta Daniil Medvedev je za ameriške medije spregovoril o tem kaj mu daje največjo motivacijo na igrišču ter se dotaknil nekaterih elementov svoje mentalitete.

Daniil Medvedev se je na mastersu v Miamiju, ki ga lahko spremljate na Sportklubu prebil v četrtfinale potem, o je premagal Francesa Tiafoea. Njegov naslednji nasprotnik bo Roberto Bautista Agut. Pred tem je imel Medvedev velike težave s krči na dvoboju proti Alekseju Popirinu. Vseeno je na koncu slavil in nato tudi dejal, da je bila zmaga ena njegovih najslajših v karieri.

“Rusi vedno mislimo, da so vsi proti nam. Če ste Rus je vaše stališče takšno, da se morate boriti proti vsem in premagati vse ovire. Zato na igrišču včasih ‘ponorim’. In to ni dobro. Najboljši smo takrat, ko nas potisnejo do roba skrajnosti. Ko smo s hrbtom pritisnjeni ob zid kot je to veljalo v mnogih vojnah v ruski zgodovini,” je dejal 25-letni Medvedev.

“Vojskovodje, ki so napadli Rusijo bi prišli v Moskvo in menili, da je to konec. A v teh vojnah smo zmagali mi. Rusi v enem trenutku rečejo: ‘Dovolj je!’. To je mentaliteta, ki jo moram osvojiti, rusko miselnost,” je dejal Moskovčan.

Zmaga proti Tiafoeu je bila za aktualnega podprvaka odprtega prvenstva Avstralije sedma zapored.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!