Poglejte, kako se je Nadal odzval na kazen sodnika (VIDEO)

ATP 4. Jan 202411:21 0 komentarjev

Navajeni smo, da teniški igralci in igralke ob opozorilu sodnika in izrečenem opozorilu ne reagirajo prav prijateljsko. Nekatere to ujezi do te mere, da na igrišče v razpravo povabijo celo nadzornika tekmovanja. Španec Rafael Nadal ne sodi v to "kasto". Dvaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice je, ob zmagi (6:1, 6:2) v osmini finala ATP turnirja v Brisbanu nad domačinom Jasonom Kublerjem, predolgo časa preživel na stranišču in zato prejel opomin glavnega sodnika srečanja, Francoza Arnauda Gabasa. Majorčan se je na "črno piko" v beležki delivca pravice odzval s smehom.

Kljub enoletni pavzi s teniških prizorišč “Rafa” deluje brezhibno. Zdi se, da je s tako potentno igro zmožen igrati tudi v drugem tednu prihajajočega prvega vrhunca sezone, Odprtega prvenstva Avstralije.

Sam sicer zadev ne želi prehitevati, a prvi dve tekmi ob vrnitvi na turnejo govorita drugačno zgodbo.

Že v prvem krogu je blestel proti Avstrijcu Dominicu Thiemu, danes je Kublerja premagal po uri in dvajsetih minutah. “Potrebujem tekme, čim več časa na igrišču in seveda zmage. Vse to mi pomaga. Glede opozorila sodnika pa se mi zdi, da sem zamudil le štiri sekunde. Vem, da sem nekoliko prepočasen in trudil se bom, da se na tem področju v letu 2024 kaj spremeni,” je med drugim po zmagi skozi smeh povedal 37-letni Španec.

V četrtfinalu, svojem 225. na ATP turneji, se bo pomeril proti še enemu Avstralcu Jordanu Thompsonu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!