Prvi dan Laverjevega pokala pripadel Evropi

ATP 25. Sep 20218:01 > 8:18 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Elise Amendola

Prvi dan Laverjevega pokala, kjer se teniška evropa sreča z ostalim teniškim svetom, je gladko pripadel tenisačem s stare celine.

Turnir letos poteka brez velike teniške trojice (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković), vseeno pa na njem nastopajo velika imena svetovnega tenis. Tako so bila prvi dan Laverjevega pokala odigrana tri posamična srečanja ter en obračun v kategoriji dvojic.

Kljub temu, da Federer ne nastopa, pa se je pojavil v Bostonu. Dobil je bučen aplavz in stoječe ovacije.

Tenisači ekipe Evropa so dobili prav vse tri obračune med posamezniki. Norvežan Casper Ruud je bil na otvoritvi boljši od Američana Reillyja Opelke s 6:3 in 7:6(4). Sledila je zmaga Italijana Mattea Berrettinija, ki je po skoraj treh urah ugnal Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima s 6:7(3), 7:5 in 10:8 v podaljšani igri tretjega niza. Zadnji dvoboj v kategoriji posameznikov pa je dobil Rus Andrej Rubljov, ki je ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 4:6, 6:3 in 11:9. 

Ekipa teniškega sveta vseeno ni ostala praznih rok. Ameriško-kanadska zasedba John Isner-Denis Šapovalov je bila boljša od Berrettinija in Nemca Alexandra Zvereva s 4:6, 7:6(2) in 10:1.

Ekipa “sveta” na čelu s trenerjem Johnom McEnroejem (desno). Foto: AP Photo/Elise Amendola

Laverjev pokal se nadaljuje danes z obračunom med Grkom Stefanosom Cicipasom in Avstralcem Nickom Kyrgiosom. Nato bosta na sceni Nemec Alexander Zverev in Američan John Isner, sledi dvoboj Denisa Šapovalova in zmagovalca Odprtega prvenstva ZDA Rusa Danila Medvedjeva. Dan se bo ponovno zaključil z dvobojem dvojic. Rubljov in Cicipas bosta izzvala Isnerja in Kyrgiosa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!