Še ta udarec: Olimpijski turnir izpušča tudi Federer

ATP 13. Jul 202118:26 > 19:01
Roger Federer, foto: Friso Gentsch/dpa via AP.

Roger Federer je na svojih družbenih omrežjih sporočil, da ga letos žal ne bo v Tokio na olimpijske igre.

Federer je še pred tednom dni potrdil, da bo Švico zastopal na olimpijskem turnirju, a si je sedaj veteran očitno premislil in glede na to, da bo prihodnji mesec dopolnil že 40 let, ga na športnem prazniku petih krogov, ki poteka vsaka štiri leta, najverjetneje ne bomo več gledali.

“Med travnatim delom sezone sem začutil poslabšanje stanja v kolenu, zato moram žal odpovedati svoj nastop v Tokiu. Zelo mi je žal, ker sem vselej z velikim veseljem zastopal Švico. Začel sem z okrevanjem in upam, da se vrnem še letos poleti. Celotni švicarski olimpijski ekipi želim obilo sreče. Četudi od daleč, bom vseeno navijal za njih. Kot vedno, Hopp Schwiz!” je na Twitterju zapisal švicarski maestro.

Nastop v Tokiu po vrsti odpoveduje vse več teniških igralcev in igralk, tam zagotovo ne bo Rafaela Nadala, koleba tudi Novak Đoković, tako da bosta od aktivnih zmagovalcev velike četverice med posamezniki očitno v japonski prestolnici igrala le Andy Murray in Marin Čilić…v primeru seveda, da “Nole” nastop odpove.

Komentari

Vaš komentar