Slovenska reprezentanca s prerojenim Artnakom v boj s Kitajci

ATP 26. Jan 202420:36 0 komentarjev
je potekala v prostorih Telemacha. Foto: SK

Slovenska moška teniška reprezentanca se ta konec tedna odpravlja na Kitajsko, kjer bo v sklopu II. svetovne skupine zaigrala proti domači reprezentanci. Ta igra v popolni postavi in je v močni vlogi favoritinje. Kapetan Grega Žemlja s seboj pelje veterana Blaža Rolo in mlajšo gardo v postavi Matic Križnik, Sebastian Dominko in Bor Artnak.

Prav forma slednjega trenutno najbolj veseli “Žemlaka”, saj je Artnak ta teden pričaral najboljši rezultat svoje mlade kariere.

Litijan se je na challengerju v kalifornijskem Indian Wellsu prebil v četrtfinale in si s tem zagotovil krstni preboj med najboljših 500 teniških igralcev sveta. Na Kitajsko bo pripotoval neposredno iz Kalifornije, iz ZDA, kjer uspešno zastopa barve univerze Notre Dame, bo prav tako priletel Dominko. Rola v Portorožu pridno trenira po novih težavah s kolenom, tako da sta novinarsko konferenco obiskala le Žemlja in Križnik.

Kitajci so za obračune na trdi podlagi teniškega centra v Gvangžuju prijavili svojo najmočnejšo postavo. Kapetan Di Wu bo v boj poslal 54. igralca ATP lestvice Zhizhen Zhanga, pa lanskega zmagovalca tunrija ATP v Dallasu Yibing Wuja, enega izmed najbolj perspektivnih najstnikov Jerryja Shanga ter 170. igralca sveta, ki sliši na ime Yunchaokete Bu.

18-letni Shang na srečanju 3. kroga OP Avstralije proti Alcarazu prejšnji teden; FOTO: Profimedia

“Kitajska je nesporna favoritinja, mi pa se želimo tam predstaviti v čim boljši luči in dobiti izkušnje, ki nam bodo pomagale na prihodnjih tekmah,” je na novinarski konferenci povedal Žemlja.

O postavi za dvoboja 2. in 3. februarja se bo Žemlja odločil šele v Gvangžuju, saj nima natančnega uvida v trenutno stanje reprezentantov. Najbolj verjetno je, da bosta glede na zdravstveno stanje Role igrala Artnak in Dominko, lahko pa tudi Križnik. Veteran Rola bi lahko služil bolj za tekmo parov.

FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

V primeru zmage bo Slovenija obstala v drugi svetovni skupini, ob porazu pa bo nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!