Ko na vrata “potrkajo” milijoni: Bo Fedor izzval Tysona?

SK Fight 26. Jan 202410:45 0 komentarjev
Mike Tyson
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Že pred časom je nemalo prahu dvignila izjava enega najboljših MMA borcev vseh časov Fedorja Emelianenka, ki je na boksarski dvoboj izzval enega najboljših boksarjev vseh časov Mika Tysona.

Do borbe, do katere bi lahko prišlo na velikem spektaklu s Francisem Ngannoujem in Tysonom Furyjem v glavni vlogi, na koncu ni prišlo, toda govorice o velikem spopadu dveh absolutnih legend borilnih športov so v teh dneh znova oživele.

Po informacijah, ki jih je v svet prvi sporočil Red FuryMMA, v nadaljevanju pa so jih povzeli praktično vsi relevantni svetovni mediji, sta tako 47-letni Fedor Emelianenko kot deset let starejši Mike Tyson naklonjena ideji o morebitnem obračunu in naj bi celo že opravila nekaj pogovorov na to temo. Rus in Američan naj bi se pomerila enkrat do konca letošnjega leta v Savdski Arabiji, kamen spotike pa je v tem trenutku (kot praktično vselej) dogovor glede denarja, dodaja zgoraj omenjeni vir.

Ob dejstvu, da denar v naftni kraljevini res ni težava, se zdi, da bi tudi to oviro hitro lahko preskočili, a le ob predpostavki, da bi Savdijci res ocenili, da gre za borbo, v katero se splača vložiti denar.

Spomnimo, da se je Tyson leta 2020 vrnil v ring, kjer se je v ekshibicijskem dvoboju pomeril z Royjem Jonseom Jr., medtem ko je Fedor zadnji nastop vpisal lanskega februarja, ko na borilnem spektaklu Bellator 290 ni imel nobenih možnosti proti Ryanu Baderju, ki je slavil s tehničnim nokavtom v prvi rundi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!