Stefanos Cicipas potrebuje operacijo

ATP 22. Nov. 202111:56
Delite:
Stefanos Cicipas. Foto: guliverimage

Potem, ko je Grk Stefanos Cicipas predčasno zapustil zaključni teniški turnir v Torino, naj bi zaradi poškodbe potreboval operacijo komolca.

Stefanos Cicipas je v Torinu odigral le eno tekmo. Izgubil je proti Rusu Andreju Rubljovu, nato pa zapustil turnir. Sedaj zaradi poškodbe potrebuje operacijo. Grk je obiskal zdravnika, ki je pomagal tudi Novaku Đokoviću, ko se je ta boril s težavami s komolcem.

Sreča za Grka je ta, da je sezone bolj kot ne konec. Vseeno ostaja vprašanje, kako dolgo 23-letnika ne bo na teniških igriščih. Pojavljajo se špekulacije, da bi lahko izpustil celo prvi Grand Slam v novi sezoni. Odprto prvenstvo Avstralije bo namreč na sporedu med 17. in 30. januarjem.

Cicipas je izvrstno začel letošnjo sezono. Med drugim je osvojil masters v Monte Carlu, ko je v finalu premagal Rusa Andreja Rubljova s 6:3 in 6:3. Izjemno peščeno formo je potrdil na Roland Garrosu, kjer se je uvrstil v finale. Vodil je že z 2:0 v nizih, nato pa je Đoković preobrnil potek srečanja in slavil naslov. Od takrat Grk ni bil več pravi, mogoče prav zaradi poškodbe komolca.

Komentari

Vaš komentar