Teniškim asom se v Avstraliji meša

ATP 17. Jan 202111:32 > 11:36
Australian Open
Twitter

Igralci in igralke so vedeli, da bodo morali biti ob prihodu v Melbourne 14 dni v karanteni, a se je večina po zaprtju v hotelski sobi znašla v stiski.

Tenisači in tenisačice bodo na igrišča lahko stopili šele ob začetku prihodnjega meseca, do takrat pa morajo ždeti v svojih hotelskih sobah in se vsak na svoj način pripravljati za nastope na prvem vrhuncu sezone.

Seveda si nismo želeli, da se to zgodi, a vedeli vse od začetka organiziranja, da obstajajo določena tveganja. Vsak, ki pride v Avstralijo, mora imeti negativen test, po prihodu so spet vsi testirani,” je za medije pred dnevi povedal predsednik avstralske teniške zveze Craig Tilley.

Nekateri se pritožujejo čez dejstvo, da je hrana v hotelu obupna, spet drugi si težko predstavljajo, kako naj izgleda vadba, ko pa so nagneteni na le kakšnih 20 kvadratnih metrih površine. Spodaj predstavljamo nekaj inovativnih rešitev, ki so si jih zamislili nastopajoči:

Odprto prvenstvo Avstralije se začne 8. februarja, žal pa je nastop odpovedal najtrofejnejši teniški igralec na turnirjih velike četverice, Roger Federer.