Tomić na brezplačno večerjo s sodnico, Avstralec pozitiven

ATP 13. Jan. 20229:23
Delite:
Daniel Pockett/Getty Images

Avstralski teniški igralec Bernard Tomić, ki se je v 1. krogu kvalifikacij za prvi Grand Slam turnir sezone počutil slabo, je imel očitno dober občutek, ko je sodnici dejal, da je skoraj zagotovo pozitiven na novi koronavirus. Danes je testiral pozitivno.

To pomeni, da mu ne bo potrebno plačati za večerjo.

Pravzaprav jo bo dobil on, če sta se s sodnico, Brazilko, Aline Da Rocha Nocinto dejansko zmenila za stavo! Naj spomnimo, Avstralec je v 1. krogu kvalifikacij za nastop na OP Avstralije zaigral proti Rusu, Romanu Safjulinu in gladko izgubil (1:6, 4:6), med dvobojem pa potožil, da se počuti slabo in bo zagotovo testiral pozitivno na covid-19.

Povem vam, da bom v naslednjih dveh dneh pozitiven na koronavirus, prepričan sem v to. Plačam vam večerjo, če ne bom pozitiven v naslednjih treh dneh, če ne, jo boste vi meni,” je zabrusil sodnici, ki mu ni odgovarjala.

Alarm za organizatorje

Po tekmi se je oglasil iz hotelske sobe in dejal, da je počutje zelo slabo, osebje turnirja pa mu je naročilo naj se samoizolira. Danes zjutraj je dejansko dobil pozitiven izvid, kar je alarm tudi za Safjulina, saj se je po koncu dvoboja s Tomićem rokoval. Rusa ponoči čaka odločilni dvoboj za preboj v glavni del tekmovanja.

Organizatorji bi utegnili ob tem primeru zdaj čisto vse igralce in igralke ob prihodu na igrišče preverjati s PCR testi, na kar je predvčerajšnjim opozoril tudi Tomić: “Ne morem verjeti, da lahko na teren prideš brez testiranja!”

“Kljub slabemu počutju pa je vse skupaj še bolj vplivalo na moje duševno stanje, saj sem si res želel vrnitve in tega, da avstralski javnosti pokažem, kako sem še zmeraj sposoben igrati na najvišji ravni. Poskušal sem igrati’ na polno’, a mi telo enostavno ni dalo,” je za The Herald Sun povedal nekdanji četrtfinalist Wimbledona.

Komentari

Vaš komentar