Turnir serije WTA letos tudi v Sloveniji?

ATP 9. Jan 202113:02 > 18:47
Slovenia Open

Tudi letošnje koledarsko leto bo na številni področjih drugačno. Teniška sezona se je namesto v Avstraliji začela za moške v ZDA, za dekleta v Združenih arabskih Emiratih.

Na slovenskih tleh turnirja ATP še nismo imeli, medtem ko je Portorož med leti 2005 in 2010 gostil nekaj najboljših svetovnih tenisačic, od takrat dalje – kar se vrhunskega tenisa – pri nas vlada suša.

To se utegne morda letos spremeniti, kajti ATP in WTA si sezono na vse kriplje skušata izpeljati z alternativnimi turnirji oziroma lokacijami.

Tako so licence, kot smo izvedeli iz neuradnih virov, cenejše in dostopne tudi “manjšim”. “Zanima nas organizacija v mesecu avgustu ali septembru, a je zadeva še bolj v povojih. Za zdaj še čakamo na ugoden razplet, poleg tega pa se dogovarjamo s potencialnimi sponzorskimi partnerji, ” smo uspeli izvedeti. Dejstvo je tudi to, da je bolj verjetna organizacija turnirja WTA, ker imamo trenutno v svetovni špici pač več deklet.

 

Tega se seveda nihče ne bi branil, a če bi krovni organizaciji uspelo na slovensko Obalo pripeljati turnir za moške, bi bil to nov mejnik slovenskega športa, saj ATP turnirja deželica na sončni strani Alp v svoji samostojnosti še ni gostila.

Naj spomnimo: najmočnejše tekmovanje doslej je potekalo med leti 1990 in 2001, ko je teniški center Ten-Ten v Domžalah v terminu, ko je potekal drugi teden Rolanda Garrosa, gostil prenekatero zvezdo svetovnega formata.

Tako so tam denimo igrali tudi takšni asi, kot Roger Federer, Jevgenij Kafelnikov, Marcelo Rios, Carlos Moya, Lleyton Hewitt in Marat Safin. V zadnjih letih smo se morali ljubitelji belega športa zadovoljiti s challengerjem, najprej v Ljubljani, potem pa v Portorožu.

ŽTK Maribor

 

Komentari

Vaš komentar