V Umagu tudi dva svetovna zvezdnika, labodji spev Bedeneta

ATP 15. Jul 202220:53 0 komentarjev
Carlos Alcaraz bo zagotovo prvo ime turnirja v Umagu. Foto: Guliverimage

V Umagu se bo od 25. do 31. julija odvijal teniški turnir serije 250, ki letos obljublja najboljšo konkurenco po letu 2007. Nastopila bosta tudi dva iz najboljše deseterice, Španec Carlos Alcaraz in Italijan Jannik Sinner. Poleg tega bo Aljaž Bedene še zadnjič nastopil umaškem teniškem turnirju.

Španec Carlos Alcaraz, Italijana Jannik Sinner in Fabio Fognini, Danec Holger Rune, Gruzijec Nikoloz Basilašvili, član hrvaške reprezentance v Davisovem pokalu Borna Ćorić in drugi so najbolj priznana imena, ki bodo na turnirju v Umagu spet zagotavljala vrhunski tenis.

Turnir vsako leto obišče tudi veliko Slovencev, ki lahko poleg dobrega tenisa uživajo tudi v dobrem spremljevalnem programu.

“Glede na trenutno stanje bomo gostili dva igralca, ki sta uvrščena med deset najboljših na svetu, Alcaraza in Sinnerja. Naša strategija, v okviru katere na turnir pripeljemo mlade teniške igralce in jim ponudimo prve priložnosti v poklicnem tenisu, daje odlične rezultate, saj poleg omenjenih dveh igralcev gostimo tudi Holgerja Runeja, ki bi prav tako lahko imel vrhunsko kariero, ter 21-letnega Argentinca Sebastiana Baeza, ki z velikimi koraki napreduje proti svetovnemu vrhu,” je povedal direktor umaškega ATP-turnirja Tomislav Poljak.

“Zelo sem vesel, da bo tudi Aljaž Bedene znova z nami. V Umagu je prvič igral leta 2011 in do zdaj ni manjkal na nobenem turnirju, kar pove dovolj o tem, kako je povezan z nami. Vsi vemo, koliko slovenskih navijačev je bilo na njegovih dvobojih, in upam, da ga bodo prišli podpret tudi v njegovem najverjetneje poslovilnem nastopu v Stella Maris Resortu,” je še dodal direktor turnirja v Umagu.

Bedene še zadnjič v Umagu

Aljaž Bedene. Foto: HTS Slovenija

Aljaž Bedene je bil v Umagu dvakrat četrtfinalist (v letih 2013 in 2019) in obakrat izgubil proti igralcema, ki sta dva dni zatem zmagala na turnirju. To sta bila Tommy Robredo in Dušan Lajović.

“Umag je eden mojih najljubših turnirjev. Vzdušje je odlično, vedno sem imel veliko navijačev in se zelo dobro počutil na turnirju. Kot zdaj kaže, bom letos po odprtem prvenstvu ZDA končal poklicno pot, vendar bom v Umagu vsekakor poskušal doseči čim več. Tudi če bo to moj zadnji nastop, se bom gotovo vrnil na enega od prihodnjih turnirjev,” je povedal Bedene.

ATP turnir serije 250 v Umagu lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!