“Vzeti niz Đokoviću je velik dosežek”

ATP 20. Dec 202113:25 > 13:44 0 komentarjev
Foto: Julian Finney, Getty Images

Mladi danski tenisač Holger Rune je izjemno ponosen, da je uspel osvojiti niz v dvoboju proti Novaku Đokoviću na OP ZDA in dodal, da je čas, da "mlade moči" zamenjajo veliko trojico.

Holger Rune in Novak Đoković sta se pomerila na začetku letošnjega grand slama v New Yorku. Najboljši igralec sveta je slavil s 6:1, 6:7 (5-7), 6:2 in 6:1.

“Seveda, da sem bil nervozen. Toda imel sem čas, da se mentalno pripravim na tisto, kar me čaka,” je dejal Danec in dodal: “Mislim, da je velik dosežek vzeti niz Đokoviću z 18-leti. Ponosen sem.”

Eden od vidnejših predstavnikov nove generacije poudarja, da je prišel čas, da mladi naredijo konec dominaciji Đokovića in preostalih dveh članov velike trojice, Rafaela Nadala in Rogerja Federerja.

“Odlično je, ker imamo priložnost, da tekmujemo z njimi. Oni niso bogovi, delajo napake. Na igrišču sprejemajo nekatere čudne odloitve, ker so tudi oni nervozni. Tudi oni so ljudje,” meni 18-letnik in nadaljuje: “Nadejam se, da je čas za zamenjavo generacij. Načrt je, da okrepimo pritisk. Videli smo že Zvereva in Medvedeva, ki sta tukaj. Dobro je, da Roger, Rafa in Novak ne zmagajo vedno, čeprav so najboljši v našem športu. Pogrešamo dvoboje, ko so igrali med seboj, toda navijačem je zanimivo, da vidijo tudi neko novo energijo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!