Zverev: Đoković je najboljši vseh časov

ATP 24. Dec 20218:34 2 komentarja
Alexander Zverev Novak Đoković
Foto: AP Photo/Luca Bruno

Za Alexandra Zvereva ni dvoma - najboljši teniški igralec vseh časov je Novak Đoković. Tretji igralec sveta, da bo Srb zaigral na OP Avstralije v Melbournu.

“Federer in Nadal sta bila vedno priljubljena tako med navijači kot mediji, kar ne velja za Novaka. To je tako. Toda v določenem trenutku ljudje ne morejo več ignorirati vseh rekordov. Osvojil je isto število grand slamov kot Federer in Nadal. Ima več mastersov, več tednov kot številka ena, več vsega – boljši je v vsaki kategoriji. Številk ne moreš ignorirati. Igrajo v isti eri, tako da je za mene logično, da ljudje rečejo: iz povsem športnega vidika in uspeha je Novak enostavno spredaj,” je Alexander Zverev dejal med gostovanjem na Eurosportovem podkastu “Das Gelbe vom Ball” in dodal: “Igrali so eden proti drugemu v zadnjih 15-letih. Številke ne lažejo. Kot tenisaču, je število tednov na prvem mestu zelo pomembno in Novak je v tem pogledu v veliki prednosti. Če bi vsi trije prenehali z igranjem tenisa, bi Novaka videl kot številko ena.”

Na vpršašanje, ali je Novak Đoković postal nekoliko “počasnejši” ali sta on in Daniil Medvedev napredovala, je Zverev odgovoril: “Lahko govorim samo o sebi. Mislim, da sem močno izboljšal igro v zadnjih nekaj letih. To se ne vidi samo, ko igram proti Novaku, temveč tudi, ko igram proti drugim. Tudi z Novakom sem govoril o temu, on čuti, da je še vedno na najvišji točki svoje kariere. Dejal mi je, da tudi servira bolje kot kdajkoli in da svojo igro vidi prav tako dobro kot v preteklosti. Nima težav iz osnovne linije, tako da mislim, da je odgovor, da mi napredujemo.”

Nemec se zaveda, da lahko po OP Avstralije postane tudi številka ena moškega tenisa. “Vem, da nisem daleč, toda za to moram osvajati turnirje, vključno z gran slami. Situacija z Novakom in Avstralijo je še vedno pod velikim vprašajem. Seveda se nadejam, da mu bodo dovolili, da igra, to je jasno. Veliko je kalkulacij s številko ena, toda o tem mi ni potrebno razmišljati, temveč da se pripravim po svojih najboljših močeh,” je dodal Zverev.

OP Avstralije se začenja 17. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje