Avstralci Nadala pričakujejo kljub okužbi, kaj pa Đoković?

Tenis 22. Dec 202111:49 2 komentarja
Foto: Michel Euler - AP Photo via Guliver

Čeprav je Rafael Nadal v ponedeljek sporočil, da je okužen s koronavirusom, pa vodja odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley verjame, da bo Španec v Melbournu nastopil. Bolj skeptičen pa je glede prvega igralca sveta Novaka Đokovića, ki še vedno ni razkril, ali je cepljen proti covidu-19 ali ne.

Tiley verjame, da si bo zmagovalec prvega grand slama v sezoni iz leta 2009 dovolj hitro opomogel, da bo nastopil v deželi tam spodaj. Turnir v Melbournu se začne 17. januarja prihodnje leto.

“Prepričan sem, da bo Rafa prišel k nam. Igralci, ki so v tem trenutku pozitivni, bodo imeli dovolj časa, da prestanejo izolacijo, po kateri ne bodo več kužni ob prihodu v Avstralijo. Če že morajo priti v stik s koronavirusom in nastopiti pri nas, je zdaj za to idealni čas,” je dejal Tiley.

Še enkrat je ponovil, da bodo igralci za nastop v Melbournu morali biti cepljeni ali pa bodo morali imeti posebno zdravniško opravičilo, ki jim ga bodo izdali neodvisni zdravniški strokovnjaki.

Moral bo izpolnjevati zahteve organizatorjev

Drugačna pa je situacija z Novakom Đokovićem. Prvi igralec sveta je na seznamu prijavljenih za OP Avstralije, a je njegov oče Srđan večkrat poudaril, da dvomi v sinov nastop.

“Če bo Novak igral v Avstraliji, bo cepljen ali pa bo imel zdravniško opravičilo. On o tem ne želi govoriti zaradi zasebnosti, jaz pa ga ne bom vprašal, saj se me ne tiče. A ponavljam, če bo tukaj igral, bom tudi jaz vedel, da izpolnjuje eno od teh zahtev. Če bo tukaj, bo super, če ga ne bo, bomo razočarani. Jasno želimo imeti na kupu najboljše igralce sveta,” je še dodal Tiley.

Je pa že zdaj jasno, da na prvem grand slamu zaradi poškodb ne bo Rogerja Federerja in Serene Williams.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje