Becker: Đoković ni mogel nadzorovati emocij

ATP 13. Sep. 202112:18 > 13:07
Delite:
Đoković Medvedev
Foto: Guliver Image

O porazu Novaka Đokovića v finalu OP ZDA proti Daniilu Medvedjevu je spregovoril tudi njegov nekdanji trener Boris Becker. Nemec meni, da je bil to dvoboj preveč za srbskega zvezdnika, kot tudi to, da bo Rus v prihodnosti osvojil še več turnirjev za grand slam.

Novak Đoković je v svojem grand slam finalu številka 31 v treh nizih izgubil proti Daniilu Medvedevu. Srb bi v primeru zmage postal prvi igralec po Rodu Laverju, ki bi v enem letu nanizal zmage na vseh štirih največjih turnirjih, hkrati pa tudi prvi, ki bi uspel slaviti 21 zmag na turnirjih za grand slam.

“Daniil Medvedjev je zasluženo zmagal. V teh dveh tednih je bil najboljši in izgubil je samo e niz. Kar se tiče Novaka, je bil ta dvoboj preveč za njega. Psihično ni uspel nadzorovati emocije. Želel je pisati zgodovino. Želel je postati najuspešnejši igralec na grand slamih v zgodovini. Ni želel postati eden od najboljših, želel je postati najboljši. To bi mu tukaj uspelo z zmago,” je dejal Boris Becker.

Nemec v Medvedjevu vidi najboljšega igralca v novejši generaciji. “Prepričan sem, da bo Daniil osvojil še več grand slam turnirjev. Za mene je najbolje pripravljen iz mlade generacije. Ve, kako dobiti dvoboj, zna se pripraviti na velike dvoboje. Morate ga dobiti takrat, ker on ni nervozen in nestrpen. Tukaj je korak pred Cicipasom in Zverevim,” meni Becker.

Komentari

Vaš komentar