Bedene za četrtfinale izločil 13. igralca sveta!

ATP 19. Maj 202119:54 > 20:23
Mike Owen/Getty Images
Mike Owen/Getty Images

Aljaž Bedene je na ATP turnirju serije 250 v Lyonu izločil 4. nosilca Davida Goffina. Slovenec je razburljiv prvi niz dobil po podaljšani igri, v drugem pa suvereno dobil vse svoje servisne igre in se prebil v četrtfinale. Dvoboje iz Lyona lahko v živo spremljate na televiziji Sportklub!

Aljaž Bedene in David Goffin sta v prvem nizu poskrbela za triler. “Benko” je imel v 7. igri prvena niza dve vezani točki za odvzem servisa, a ni izkoristil priložnosti. Če se je Belgijec tokrat še rešil, mu naslednjič ni uspelo. Po krajšem vračanju Bedeneta na njegov drugi servis je napadel po diagonali, a žogico poslal v avt.

Že v naslednji igri je imel prvo žogico za odvzem servisa Goffin, a je Bedene obranil njegov napad. Žal se je slabše odrezal v 10. igri, ko je ob vodstvu s 5:4 serviral za zmago v prvem nizu. 4. nosilec si je priigral kar tri zaporedne žogice za odvzem servisa in po dvojni napaki Bedeneta izkoristil že prvo.

Bedene mu je vrnil in še drugič v nizu odvzel servis Goffinu. Belgijec je odgovoril in niz je odločila podaljšana igra, ki jo je bolje odigral slovenski igralec tenisa (7:4).

Drugi niz suvereno dobil Bedene

V drugem nizu je bolje začel Bedene, dvakrat zanesljivo dobil servisni igri in imel tudi priložnosti za break nasprotnika. Žal je favorizirani Belgijec zdržal pritisk. Ni trajalo dolgo, da je Bedene vendarle tudi v drugem nizu prvič zlomil Goffina in nato v nadaljevanju z dobrim servisom potrdil odmevno zmago!

Počutil sem se dobro že v prvem in drugem krogu turnirja, vesel sem te zmage,” je uvodoma po zmagi proti 13. igralcu sveta povedal nasmejani Slovenec.

V četrtfinalu proti najstniku

V prejšnjem krogu je Bedene na pesku v Lyonu izločil veterana Gillesa Simona. V četrtfinalu pa se bo pomeril z Italijanom Lorenzom Musettijem.

Tukaj sva vadila prvi dan, ko sem prišel, sicer pod streho. Dober igralec je, vem kako igra. Sem bolj izkušen, starejši, borim se z mladimi igralci, zato je to velik izziv, a se veselim petkovega dvoboja,” je nadaljeval Bedene, ki je od naslednjega tekmeca starejši kar 12 let. Italijan namreč šteje komaj 19 let.

Komentari

Vaš komentar