Bomo Rogerja Federerja še kdaj videli na sveti travi?

ATP 8. Jul 20217:10 > 7:13 0 komentarjev
Roger Federer
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Švicarski teniški igralec Roger Federer, ki je v četrtfinalu Wimbledona moral priznati premoč Poljaku Hubertu Hurkaczu, še ne ve, ali ga bomo še kdaj videli na sveti travi v Londonu, a tudi poudarja, da je daleč od tega, da bi sprejel kakšno odločitev.

Zmagovalca 20 naslovov za grand slam je v četrtfinalu Wimbledona ustavil poljski igralec s 3:0 v nizih. Zadnjega, tretjega je Hurkacz dobil s kar 6:0 in Švicarja poslal domov. Glede na to, da bo Roger kmalu dopolnil 40 let, je bilo glavno vprašanje novinarjev, ali je poraz pomeni slovo od turnirja, na katerem je osvojil osem naslovov.

“Res ne vem. Moram dobro razmisliti o vsem. Moj cilj je bil vedno igrati Wimbledon in poskusiti osvojiti še en naslov. Vesel sem, da mi je letos sploh uspelo priti sem. Lani smo imeli pandemijo koronavirusa in Wimbledona ni bilo. Nekaj ​​dni moram počivati ​​in odločil se bom, ali bom igral na olimpijskih igrah,” je dejal Federer.

V skladu s temo je bilo govora tudi o morebitni upokojitvi. “Ne grem še v pokoj. Ko ste v procesu, v katerem sem jaz, morate iti počasi, ne morete narediti en korak in preskočiti goro. Wimbledon je bil prvi korak. Zdaj je vsega konec in moram se usesti in razmisliti. Moram videti, kako se odziva moje telo, kakšno je stanje mojega duha in kakšna so moja kolena. V Halleju in danes smo videli, da občasno trpim. Vzeti si moram nekaj časa in se pravilno odločiti. Cilj je pa je vsekakor še igrati,” je dodal švicarski veteran.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!