Becker o paniki v zaporu: “Vsi poznate tisto o šamponu …”

Tenis 23. Dec 202210:30
Foto: Profimedia

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je po prihodu iz zapora, kjer je pristal zaradi utaje davkov, za televizijsko hišo SAT1, ki mu je za ekskluzivni intervju plačala skoraj pol milijona evrov, razkril podrobnosti dogajanja za rešetkami.

Boris Becker je po osmih mesecih zapora spet na prostosti. Britanske oblasti so ga izpustile in izgnale v Nemčijo, kjer mu je SAT1 ponudila kar pol milijona evrov za veliki intervju. Nemška teniška legenda je ponudbo sprejela in z javnostjo delila vse, kar se mu je zgodilo v zaporu.

Becker je priznal, da so ga dvakrat skušali ubiti, najbolj pa se je bal pretepanja in posilstva.

“Ko sem vstopil v zapor, sem gledal le v tla. Nikogar nisem želel pogledati v oči, saj se nisem želel nikomur zameriti. V zaporu imaš vse mogoče profile kriminalcev – morilce, pedofile, posiljevalce in prekupčevalce mamil. Najbolj sta me skrbeli dve stvari. Prva je bila, s kom si bom delil celico, druga pa je bila tuš kabina. Zapreš tuš kabino, se slečeš, a sem ves čas pogledoval za sabo. Gledali ste filme, ko pade šampon … K sreči mi je kasneje guverner zagotovil, da bom varen. Za to sem mu še danes hvaležen,” je podrobnosti dogajanja v zaporu razkril Becker.

Foto: Peter Nicholls – Reuters via Guliverimage

Ženi Lilly dal prosto pot, a …

Še posebej je bil čustven, ko je spregovoril tudi o svoji ženi Lilly. Ker ni vedel, koliko časa ga ne bo, ji je dal prosto pot. “Rekel sem ji, ‘ljubezen moja, ne rabiš me čakati. Ne vem, koliko časa bom v zaporu,’ a me je le pogledala in mi potrdila, da smo ekipa, ki ne glede na vse, drži skupaj,” je še pristavil Becker.