Cicipas z močnimi udarci do uspeha kariere v Monte Carlu

Tenis 18. Apr 202115:58 > 16:12 0 komentarjev
Stefanos Cicipas
AntoineCouvercelle

Stefanos Cicipas je zmagovalec turnirja v Monte Carlu, potem ko je v finalu s 6-3 in 6-3 premagal Andreja Rubljova. Grk, trenutno peti na lestvici ATP, se tako veseli svoje prve zmage na turnirjih serije masters 1000.

22-letni Stefanos Cicipas je odlično začel že prvi niz in z močnimi udarci Andreja Rubljova držal daleč za osnovno črto. Prvič mu je servis odvzel že v drugi igri, medtem ko je na svoj servis deloval nezlomljiv. Dobil je namreč kar 21 od 26 točk na svoj servis v prvem nizu, ki je trajal zgolj 32 minut.

Podobno mu je uspelo tudi v drugem nizu. Rus je prvo igro še dobil, po izenačenju na 1-1 pa je Cicipas znova prevzel primat z drugim odvezom servisa na dvoboju. V nadaljevanju je Grk nadziral potek obračuna in se veselil svojega prvega naslova na turnirjih serije masters 1000. Zadnjo točko je osvojil s tretjim odvzemom servisa na dvoboju.

Rubljov je sicer na poti do finala v četrtfinalu izločil prvega favorita turnirja Rafaela Nadala, ki je v Monte Carlu slavil kar 11-krat. Teniška igralca sta se srečala že šestič, Grk pa v zmagah zdaj vodi s 4:2.

Kot zanimivost velja omeniti, da Cicipas ni prvi član družine, ki je slavil na pestku Monte Carla. Prvi je to uspelo njegovi mami Juliji Salnikovi, ki je leta 1981 v Monaku osvojila naslov med mladinkami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!